Sammen – Ovttas: på historisk grunn

Det gode skal du hugge i stein. Det onde skal du skrive i sne. Så sier et ordtak fra nord.

Folk med ulik bakgrunn og etninsitet har til alle tider møttes i Alta. Den vakre naturen med fjorder, øyer og fjell gir ly for det barskeste været. Klimaet er litt mildere, menneskene en blanding av innlands- og kystfolk og de er kjent som entrepenører, åpne for både nye folk og ideer.

I Alta har samarbeid mellom spesialist- og primærhelsetjenesten lange tradisjoner. Sykestua i Alta var tidlig et møtested for nivåene og har vært tidlig ute med fellesløsninger som andre har lært av. Nå har tilbudet Alta Helsesenter vokst seg stort og spennende, basert på samarbeid kommunen Alta helsesenter og Finnmarkssykehuset. I desember 2019 skal den store utvidelsen Klinikk Alta åpnes.

Innen akuttmedisinsk simulering er Finnmarkingene pinonerer. Allerede i 1997 ble den første BEST-øvelsen arrangert i Hammerfest. I 2001 var Alta stedet for den første kommune-BEST øvelsen.

Finnmark preges av små samfunn med en spesiell historie og et barskt klima. Selv om Alta idag er en by på 20 000, er det ikke lenge siden også var preget av bygders samværsformer – man bryr seg med og man bryr seg om hverandre. Vi ønsker å by på det beste av dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: